lördag 29 mars 2014

Bokmässa på distans

Det är spännande att få följa Bokmässan i Örebro via datorn i soffan på Nya Zeeland. Facebook är allt man behöver för att hänga med!

Lördagskvällen är kommen här nere hos oss och stjärnhimlen glittrar klar. Det luktar brända popcorn i hela huset efter vårt försök att skippa köpta micropopcorn och istället försöka oss på micropoppning i egen papperspåse... Familjefilmen var tack och lov tillräckligt fängslande för att mysfaktorn ändå skulle infinna sig och popcornskålen tömmas.

Idag har vi vandrat kulle upp och kulle ner på farmen där vi bor. Höjdskillnaden på 100 meter per kulle känns i benen och skrubbsåren på handen påminner om eftermiddagsflitet att skura rent gamla träbackar. Här på Nya Zeeland köper man fortfarande öl i gamla charmiga träbackar. Vi investerade i ett lager häromdagen - för ringa 8 kr styck - och planerar att bygga en bokhylla av dem i vardagsrummet. Sidorna av en gammal kabeltrumma fick också följa med hem till tvagning och den ena har redan blivit vardagsrumsbord. Känslan på inredningen här börjar likna Englas Skafferi, vårt företag i vår sekelskiftesmiljö hemma i Sverige, och det höjer hemmakänslan i vårt lilla farmhus vi just flyttat in i.

Vi har lyckats låna ett våffeljärn till morgondagens fikastund i trädgården. Vardag som vi vill ha den. Det är de små sakerna som gör den härliga helheten. Vi känner oss närvarande i nuet och njuter att uppleva de små tingens storhet med alla våra sinnen skärpta.

Bokmässan dag 2 har just rullat igång hemma i det vackra vårvädret och vi fortsätter hålla alla tummar och tår för monter 49 där vår bok finns med på ett hörn!

fredag 28 mars 2014

Fredagskväll på Coalpit Road

Fredagskvällen är kommen i vårt lilla hus på kullen. Och uppe på klotets ovansida är Bokmässan i Örebro i full gång. Vi håller alla tummar och tår vi kan för att ni ska få en fantastisk start!

Efter en annorlunda arbetsvecka på hemmaplan har vi njutit kycklinggryta med ett glas rött, färska hallon med vispad grädde till kaffet och nu laddar vi för en kopp te i soffan med en hyrfilm. Vardag när den är som bäst. En god vän sover över och vi längtar redan till den gemensamma frukosten imorgon.

Måltider när man har tid är ovärderliga för oss. Det är i Mötet det sker. Mötet mellan smakerna, med varandra, med visionerna för framtiden och dofterna i nuet.


BOKMÄSSAN ÖREBRO

I helgen åker vi hem en snabb tur till Örebro!

I alla fall i vårt engagemang och i vårt fokus. På Conventum dukas det just nu upp ett smörgåsbord av bokskatter inför helgens mässa. Vi kommer finnas med i monter 49 tillsammans med tio andra författare från Örebro Län.

ENGLAS SKAFFERI - den första koppen kaffe, resorna & recepten

Foto: Vi själva befinner oss alltjämt på Nya Zeeland, men vår bok finns i montern för lokala författare!

Provläs gärna online på www.denförstakoppenkaffe.se

Provläs online på www.denförstakoppenkaffe.se

Så sent som i måndags reste Ingrids mor hem från oss på Nya Zeeland. Hon kommer representera vår bok i mässmontern med de senaste nyheterna från downunder! Med egna, färska resminnen kommer hon kunna levandegöra bokens reseskildringar från våra äventyr på Nya Zeeland.